قبل از اینکه به شما بگوییم DNS چیست می توانید به مقاله DNS چیست مراجعه کنید تا با معنی و مفهوم سرویس DNS آشنا شوید، اما اگر بخواهیم به طور خلاصه  DNSرا توضیح دهیم باید بگوییم سرویسی است که Host Name را به IP و بالعکس تبدیل می کند.

به طور ساده تر شما زمانی که در اینترنت، سایت Google.com را در مرورگر خود تایپ می کنید تا وارد آن شوید، عبارت تایپ شده توسط سرویس DNS به آی پی تبدیل می شود و جواب از آدرس آی پی مورد نظر به سمت شما ارسال می شود.

همچنین شما زمانی که میخواهید یک کامپیوتر با سیستم عامل ویندوز را در سرویس اکتیو دایرکتوری جوین کنید، اسم Domain را تایپ کرده و این اسم توسط سرویس DNS به IP تبدیل می شود و جواب مورد نظر برای شما از آدرس آی پی اکتیو دیرکتوری به شما ارسال می شود و سپس شما در دامین جوین می شوید.

تغییر DNS در ویندوز

تغییر DNS در هر سیستم عاملی متفاوت است و ما در ادامه این کار را در سیستم عامل ویندوز ۱۱ آموزش می دهیم. برای این کار کافی است تا چند مرحله را طی کنید.

اول از همه بگوییم ویندوز شما به طور پیش فرض آدرس سرور DNS را از مودم و روتر شما دریافت می کند مگر اینکه بر روی ویندوز خود به صورت دستی بر روی کارت شبکه آدرس DNS مورد نظر خود را وارد کنید. مودم شما هم آدرس DNS را به طور پیش فرض از ISP که ارائه دهنده اینترنت به شما است دریافت می کند مگر اینکه به طور دستی در تنظیمات مودم تعریف کنید این کار را انجام ندهد و DNS Server مورد نظر خود را بر روی مودم قرار داده باشید.

مراحل تغییر DNS Server در ویندوز

تغییر DNS Server در ویندوز راه های مختلفی دارد اما ما راهی را برای این کار به شما می گوییم که تقریبا بر روی تمامی ویندوز ها می توانید انجام دهید. شما می توانید از شرکت خدمات پشتیبانی شبکه بخواهید تا این کار را برای شما انجام دهد.

۱-منوی RUN را باز کرده و داخل آن عبارت ncpa.cpl را تایپ می کنید. (برای باز کردن منوی RUN می توانید از کلید های ترکیبی پنجره + R استفاده کنید.

۲-در پنجره باز شده بر روی کارت شبکه مورد نظر (که میتواند کارت شبکه Ethernet یا WiFi باشد) کلیک راست کرده و گزینه Properties را انتخاب می کنید.

۳- در پنجره کوچک باز شده گزینه Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) را کلیک کرده تا انتخاب شود و از قسمت پایین تر سمت راست گزینه Properties را انتخاب می کنید.

۴-در پنجره کوچک جدید باز شده در پایین بر روی گزینه Use the following DNS server Addresses را انتخاب کرده تا بتوانید در قسمت های Preferred DNS server و Alternate DNS server را با آدرس های DNS Server مورد نظر پر کنید.

۵-سپس تمامی پنجره های باز را با فشردن OK می بندید تا تغییرات اعمال شده بر روی DNS اعمال شوند.

معرفی DNS Server ها برای تغییر DNS پیش فرض

۱-در اکثر موارد برای تغییر DNS از دی ان اس سرور های گوگل استفاده می کنند، برای اینکه آدرس این DNS Server ها و دلیل تغییر به این DNS Server ها بدانید می توانید به مقاله DNS Google چیست مراجعه کنید.

۲- انتخاب دیگر برای شما می تواند برای تغییر DNS آدرس های سرور های DNS مخابرات ایران باشد. آدرس های DNS مخابرات به شرح زیر می باشد:

۲۱۷.۲۱۸.۱۲۷.۱۲۷

۲۱۷.۲۱۸.۱۵۵.۱۵۵

۳- انتخاب DNS Server شرکت Open DNS هم می تواند یکی از بهترین انتخاب های شما برای تغییر DNS باشد. برای اطلاعات بیشتر می توانید به مقاله OPEN DNS چیست مراجعه کنید.

با جستجوی بیشتر در سطح اینترنت می توانید درباره شرکت های ارائه دهنده Public DNS بیشتر بدانید و از بین شرکت های ارائه مقایسه کرده و با توجه به ویژگی های هر کدام بهترین آن ها را دیوایس خود انتخاب کنید.

بهترین حالت برای تغییر DNS

از نظر آی تی پشتیبان که خدمات پشتیبانی شبکه انجام می دهد بهترین تنظیمات برای DNS اینترنت در درجه اول انتخاب دی ان اس داخل شبکه است که در اکثر موارد مربوط به Active Directory می شود، می باشد و در درجه دوم آدرس DNS روتر انتخاب می شود.

سنجش سرعت DNS برای تغییر

اگر مهم دلیل شما برای تغییر DNS مربوط به سرعت پاسخ گویی می شود می توانید از دستور پینگ برای سنجش سرعت دسترسی به DNS مورد نظر استفاده کنید. البته نمی توان به طور قطعی گفت که سرعت پاسخ گویی DNS Server مورد نظر از این طریق به دست می آید بلکه تنها می تواند با استفاده از پینگ سرعت دسترسی و ارتباط به DNS را مورد سنجش قرار داد.