روتر چیست؟

روتر به معنی مسیریاب در شبکه های کامپیوتری استفاده می شود و دو شبکه را به یکدیگر متصل می کند . اگر بخواهیم به صورت تخصصی تر بگوییم ، روتر در شبکه های کامپیوتری دو subnet را به یکدیگر متصل می کند ، همانگونه که میدانید ، subnet های مختلف رنج شبکه های مختلفی را نیز دارند و کلاینت نمی تواند در 2 subnet مختلف به یکدیگر متصل شوند مگر به واسطه ی مسیریاب یا همان router

روتر در کجا مورد استفاده قرار می گیرد؟

روتر ها در جاهایی مورد استفاده قرار میگیرند که شما دو شبکه با رنج های مختلف داشته باشید و بخواهید دو شبکه به یکدیگر وصل شوند. برای مثال اتصال دستگاه های متصل به وای فای در خانه ی شما ( شبکه داخلی شما ) با شبکه ی اینترنت به واسطه ی روتر انجام می شود.

کسانی که در خانه اینترنت ثابت نظیر ADSL دارند از مودم ADSL برای اتصال به اینترنت استفاده می کنند ، مودم ADSL یک مدل روتر محسوب می شود. روتر در خانه ی شما شبکه داخلی را به شبکه ی اینترنت متصل می کند. ممکن است با خودتان بگویید در خانه که شبکه داخلی ندارید که بخواهید توسط یک روتر این شبکه را به شبکه ی اینترنت وصل کنید . اگر شما تنها بخواهید یک دستگاه را به اینترنت وصل کنید نیاز به روتر ندارید( این موضوع به این معنی نیست که به مودم نیاز ندارید ، زیرا مودم شامل مبدل هم می شود) اما اکثر افراد در خانه 2 دستگاه به بالا را به اینترنت وصل می کنند و بدلیل اینکه شما تنها یک IP Address دارید که با آن می توانید به اینترنت وصل شوید نیاز به روتر دارید. در صورتی که تعداد دستگاه های شما بیشتر از 2 عدد باشد ، شما نیاز دارید تا شبکه داخلی داشته باشید و دستگاهی که بتوانید با تبدیل IP Address دستگاه های داخلی به Public IP Address این کار را انجام دهد روتر است.

روتر چگونه کار می کند؟

همان طور که میدانید هر دستگاهی که بخواهد به اینترنت وصل شود باید یک IP Address داشته باشد ، ولی نوع این IP Address باید Public باشد. به عبارتی IP Address مورد استفاده برای اتصال به اینترنت باید یک IP Address غیر تکراری در اینترنت باشد که هیچ دستگاه دیگری در هیچ جای دنیا از آن استفاده نکرده باشد. از طرفی دیگر هر اتصال اینترنتی که به سمت خانه ی شما آمده است یک IP Address از نوع Public دارد. حال تصور کنید برای محل کار خود یک اینترنت ADSL تهیه کرده اید که 5 تا کامپیوتر میخواهند از آن استفاده کنند! یعنی باید 5 تا IP Address از نوع Public داشته باشیم تا هر 5 تا کامپیوتر بتوانند به طور همزمان از اینترنت استفاده کنند. ولی هر اتصال اینترنتی تنها یک IP Address از نوع Public در اختیار ما قرار می دهد! پس مشکل اینجاست که فقط یک کامپیوتر می تواند از اینترنت استفاده کند و این موضوع نیاز ما را بر آورده نمی کند.

در اینجاست که روتر این مشکل را برای ما به واسطه سرویس DHCP Server رفع میکند. سرویس DHCP به هر کامپیوتر یک IP Address از نوع Private می دهد . این نوع IP Address قرار نیست به طور مستقیم برای ارتباط با دنیای اینترنت مورد استفاده قرار گیرد! بلکه توسط روتر Private IP Address برای هر کامپیوتر به همان یک عدد Public IP Address تبدیل می شود. به عبارتی هر 5 تا کامپیوتر توسط یک Public IP Address به اینترنت وصل می شوند.

مودم چه فرقی با روتر دارد؟

مودم دستگاهی است که چند تا دستگاه در آن برای اتصال کاربران به اینترنت تعبیه شده است که تنها یکی از آن ها روتر است . در اکثر مودم های ADSL دستگاه هایی نظیر سوئیچ ، اکسزپوینت، مبدل نیز گنجانده شده است که همگی آن ها با هم دستگاهی به نام مودم را میسازند. در برخی از مودم های پیشرفته تر درگاه USB برای به اشتراک گذاری هارد اکسترنال و یا اتصال مودم 3G/4G قرار داده شده است.

روتر و مودم هر دو دستگاه های مهمی در شبکه های کامپیوتری محسوب می شوند و همین موضوع اهمیت نگهداری و رفع مشکلات آن ها را بیش از پیش بیان می کند. شما می توانید برای رفع مشکلات مربوط به روتر، مودم و دیگر اجزای شبکه های کامپیوتری از خدمات پشتیبانی شبکه آی تی پشتیبان استفاده کنید تا دیگر نگرانی از این بابت نداشته باشید و در صورت به وجود آمدن مشکل، در سریع ترین زمان ممکن برطرف شود.