ISP مخفف Internet Service Provider است و به معنی ارائه دهنده اینترنت است، به عبارتی دیگر شما تنها از ISP ها می توانید سرویس اینترنت خریداری کنید و از آن استفاده کنید.

ISP ها شرکت هایی هستند که اینترنت را با حجم و سرعت بسیار بالا دریافت کرده و آن را به کاربران مصرف کننده ارائه می دهند.

چگونگی انتخاب یک ISP خوب

برای انتخاب یک ISP شما انتخاب های بسیاری را پیش رو دارید. اولین راه برای سنجش این موضوع پرس و جو می باشد. اگر از خدمات پشتیبانی شبکه استفاده می کنید می توانید از مشاوره کارشناس شبکه استفاده کنید و ببینید که چه شرکت هایی را به عنوان ISP خوب به شما معرفی می کند.

درکنار موضوع بالا، شما می توانید از همسایگان محلی خود نیز پرس و جو کرده و ببینید از چه ISP و با چه کیفیتی سرویس اینترنت دریافت کرده اند. همچنین می توانید با مطالعه مطلب بهترین اینترنت خانگی به تفکیک منطقه اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب کنید.

ISP ها از چه بسترهایی به شما اینترنت می دهند؟

ISP ها از روش های ارتباطی مختلفی برای انتقال اینترنت به مکان شما استفاده می کنند که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارد.

۱-روش Dialup

این روش جز قدیمی ترین روش های انتقال اینترنت از ISP بر روی سیم های مسی تلفن ها بود که امروزه دیگر مورد استفاده قرار نمی گیرد. در این روش شما می توانستید نهایت سرعت ۶۴kbps را دریافت کنید که امروزه این سرعت تقریبا به درد انجام هیچ کاری در بستر اینترنت نمیخورد.

۲-روش DSL

این روش پس از روش Dialup رایج شد و از همان خطوط مسی تلفن برای انتقال اطلاعات مورد استفاده می کرد. در این روش سرعت دانلود میتوانست تا ۱۶Mbps برسد اما سرعت آپلود برای مصرف کننده تا نهایت ۱Mbps قابل افزایش بود و برای برخی از استفاده ها که به آپلود نیاز داشت کفایت نمی کرد.

۳- اینترنت فیبر نوری

در این روش خطوط فیبر نوری به عنوان مسیر انتقال اینترنت به کاربران مورد استفاده قرار میگیرد. این روش نسبتا جدید بوده و سرعت بسیار بالای آپلود و دانلود اینترنت را برای کاربران توسط ISP ارائه می دهد که می تواند مجموعه های بسیار بزرگ را از لحاظ سرعت اینترنت ساپورت کند.

۴-اینترنت رادیویی

در این روش انتقال اینترنت از ISP توسط ارتباط نقطه به نقطه انجام می شود و تنها محدودیت سرعتی در این روش به مدل رادیو مورد استفاده مربوط می شود. همچنین به دلیل استفاده از امواج در این روش نویز های محیطی نیز می تواند بر روی کیفیت ارتباط اثر گذار باشد.

اینترنت اختصاصی یا همان Dedicate از روش انتقال نقطه به نقطه (Point To Point) به کاربران انتقال پیدا می کند.

۵-اینترنت LTE

در این روش همانند روش رادیویی انتقال اینترنت از طریق امواج توسط ISP به واسطه امواج رادیویی صورت میگیرد، با این تفاوت که ارتباط نقطه به نقطه مورد نیاز نیست و در این روش امواج توسط ISP در تمام جهات به واسطه آنتن های BTS پخش می شود و دستگاهایی مانند موبایل ها که قابلیت دریافت این امواج را دارند، آن ها را جذب کرده و از این طریق ارتباط بین کاربر با ISP برقرار می شود.

ISP ها چگونه اینترنت را میفروشند؟

ISP ها روش های مختلفی برای فروش اینترنت به کاربران دارند که هر کدام می تواند مزایا و معایب مربوط به خود را داشته باشند.

فروش اینترنت نامحدود

برخی ازISP ها اینترنت را به صورت نامحدود به کاربران ارائه می دهند. در حقیقت حجم اینترنت مصرفی مورد استفاده شما می تواند نامحدود باشد و برای افراد که حجم اینترنت زیادی مصرف می کنند می تواند به صرفه بیشتر، البته این نوع از اینترنت بیشتر به درک شرکت هایی میخورد که تعداد کارکنان زیادی دارند و برای آن ها می تواند به صرفه باشد.

فروش اینترنت با حجم منصفانه

در این روش حجم های اینترنت ارائه شده از طرف ISP برای مصرف کنندگان بسیار زیاد است و نیاز بسیاری از شرکت ها را بدون محدودیت برطرف می کند. به عبارتی سرعت اینترنت شما تا میزان مورد نظر ISP در بالاترین حالت خود قرار دارد و به محض مصرف بیش از مقدار عنوان شده اینترنت شما از لحاظ سرعتی محدود تر شده تا حجم کمتری را در ادامه مصرف کنید.

فروش اینترنت حجمی

در این روش که بسیاری از ISP ها به همین صورت اقدام به ارائه اینترنت به کاربران خود می کنند، حجم معینی را به عنوان سقف مجاز تعیین می کنند و با پایان یافتن این میزان، اینترنت شما قطع می شود و مجددا باید نسبت به شارژ مجدد آن اقدام کنید.

دیگر خدمات ISP ها

ISP ها به دلیل امکان دریافت اینترنت با سرعت و حجم های بسیار بالا، میتوانند خدمات دیگری را که وابستگی به اینترنت با کیفیت دارد را به کاربران خاص تر و سازمانی تر ارائه دهند که به مهم ترین آن ها اشاره می کنیم:

۱-ارائه سرور مجازی و خدمات هاستینگ

شرکت های ارائه دهنده سرور مجازی و خدمات هاستینگ باید بتوانند اینترنت با کیفیتی را به کاربران خریداری کننده سرویس های خود ارائه دهند. در صورتی که کاربران با کیفیت اینترنت سرور مجازی خود مشکل داشته باشند، از شرکت خریداری کننده آن انتظار دارند که مشکل به وجود آمده را برطرف کند و همچنین انتظار این می رود که مشکلات مربوط به اینترنت برای سرور مجازی دیگر به وجود نیاید، پس چه بهتر که خود شرکت ارائه دهنده سرور مجازی بتواند به عنوان ISP اینترنت مورد نیاز را تامین کنند و خدمات با کیفیتی را ارائه دهد.

۲- فضای دیتاسنتر

یکی دیگر از خدماتی که نیاز به اینترنت با کیفیت دارد، دیتاسنتر می باشد. دیتاسنتر ها باید علاوه بر ارائه استاندارد های نگهداری و امنیتی سرور، بتوانند اینترنت با کیفیتی را به مجموعه هایی که از این فضا برای نگهداری تجهیزات مهم خود استفاده می کنند، ارائه دهند. به همین دلیل برخی از ISP ها در کنار ارائه سرویس اینترنت، فضای دیتاسنتر نیز به آن ها ارائه می دهند که بیشتر به درد مجموعه های خاص تر میخورد.

تمام سرویس های گفته شده در بالا خود به سرویس های کوچک تر و اسم های مختلف تقسیم بندی می شوند. به عنوان مثال ارائه سرور میتواند تحت عنوان سرویس های خاص نظیر سرور اختصاصی، سرور مجازی، هاست لینوکس و … به کاربران مختلف ارائه شود.