اگر نمیدانید DNS چیست می توانید به مقاله مراجعه کرده تا بیشتر با این سرویس در شبکه های کامپیوتری آشنا شوید.

در مقاله DNS چیست گفتیم که در هر شبکه کامپیوتری یک یا چند DNS Server وجود دارد، شبکه ی اینترنت هم مانند هر شبکه ی کامپیوتری دیگری نیاز به سرویس های DNS مختلفی دارد تا تبدیل Doamin به IP را برای کاربران این شبکه انجام دهد.

در این بین DNS Server های مختلفی در سطح وب وجود دارند و می توانند این کار را انجام دهند اما بسیاری از کاربران حرفه ای ترجیح می دهند از DNS Google برای این کار استفاده کنند!

آدرس DNS Google چیست؟

گوگل ۲ تا DNS Server را برای استفاده کاربران اینترنت قرار داده است که آدرس آنها به صورت زیر می باشد:

۸.۸.۸.۸

۸.۸.۴.۴

دلیل تغییر DNS به DNS گوگل

شما زمانی که به اینترنت وصل می شوید، DNS Server های پیش فرض سرویس دهنده اینترنت شما بر روی کارت شبکه شما قرار میگیرد. این DNS Server ها نزدیک ترین DNS Server ها به شما می باشند و در شرایط ایده آل زمان کمتری مورد نیاز است تا درخواست شما به DNS Server منتقل شود و جواب را برای شما ارسال کند. برخی از ISP ها که خود DNS Server ندارند، تنظیم کرده اند که DNS Server های مخابرات استان بر روی کارت شبکه شما قرار بگیرد.

از طرفی دیگر ممکن است DNS Server های شرکت های ارائه دهنده سرویس اینترنت مشکلات فنی داشته باشند و یا پهنای باند کافی برای جواب دادن به تمامی درخواست های دریافت شده را نداشته باشند. از همین رو برای جلوگیری از مشکلات احتمالی بسیاری از افراد از DNS Google بر روی کارت شبکه خود استفاده می کنند.

مزایای DNS Google

۱- اولین مزیت استفاده از Google Public DNS سرعت، قابلیت اطمینان و عملکرد است.

رباط های گوگل به طور دائم در حال خزیدن در سطح اینترنت هستند و اطلاعات DNS Server های موجود در سطح اینترنت را کش می کنند. حجم بالای این اطلاعات، حجم سرچ بالا را برای کاربران دنیا به ارمغان بیاورد که در نتیجه درخواست های مربوط به DNS کاربران زودتر پاسخ داده می شود، چرا که گوگل با خزش و کش کردن اطلاعات مورد نظر، پاسخ ها را قبلا پیدا کرده است.

۲- دومین مزیت استفاده از Google Public DNS امنیت است.

DNS های گوگل به طور کامل از DNSSEC که مخفف Domain Name Security Extensions است پشتیبانی می کنند که باعث می شود شما را در برابر حملات مسمومیت کش آسیبی نبینید. این نوع از حمله زمانی استفاده می شود که مجرمان بخواهند سایت مقصد شما را تغییر دهند و شما را به یک سایت مخرب هدایت کنند و حتی در برخی موارد مجرمان سایبری می توانند کنترل کل DNS را در دست بگیرند.

از طرفی دیگر DNS Google سرویس DNS-over-HTTPS و یا DNS بر روی لایه بالای HTTPS را ارائه می دهد که این موضوع سطح دیگری از امنیت است که از شنود، دستکاری و جعل جلوگیری می کند.