وی پی ان (VPN) مخفف Virtual Private Network است و امکان ایجاد یک اتصال شبکه محافظت شده را هنگام استفاده از شبکه های عمومی نظیر اینترنت ایجاد می کند. VPN ها ترافیک اینترنت شما را رمزگذاری می کنند و هویت آنلاین شما را پنهان می کنند. این امر ردیابی فعالیت های آنلاین شما و سرقت داده ها را برای اشخاص ثالث دشوارتر می کند. رمزگذاری در زمان ارسال اطلاعات در همان لحظه انجام می شود.

وی پی ان چگونه کار می کند؟

یک ارتباط VPN آدرس IP شما را پنهان می کند و این کار را به واسطه هدایت مجدد اطلاعات ارسالی شما از طریق سروری که VPN Server شده است، انجام می دهد. به عبارتی دیگر شما زمانی که از طریق اتصال VPN به گشتن در وب می پردازید، سایت مقصد هویت اصلی شما را همان VPN Server برداشت می کند، این در حالی است که هویت اصلی شما این نیست، بلکه شما VPN Server را از طریق ارتباط VPN به عنوان واسط قرار داده اید!

این موضوع به این معناست که شرکت ارائه دهنده سرویس اینترنت (ISP) نمی تواند متوجه شود که شما از چه وب سایت هایی بازدید کرده اید و یا اینکه چه اطلاعاتی را در اینترنت ارسال و دریافت کرده اید. به عبارتی دیگر اطلاعات ارسالی و دریافتی شما به اطلاعات بی ارزش از سمت ISP تبدیل شده است که توانایی خواندن آن را ندارد.

کاربرد وی پی ان در پشتیبانی شبکه

اتصال وی پی ان در کنترل وضعیت سرور های یک مجموعه و تجهیزات دیگر شبکه توسط شرکت پشتیبانی شبکه بسیار موثر است و باعث می شود تا کارشناس پشتیبانی شبکه بتواند با استفاده از بستر امن ارتباط وی پی ان فعالیت سرور و تجهیزات دیگر را تحت نظر بگیرد و در صورت نیاز تغییرات مورد نظر خود را اعمال کند.

همچنین اتصال وی پی ان میتواند بستر دورکاری را برای کارکنان شرکت فراهم کند و آن ها بتواند به تمامی آنچه که در داخل سازمان دسترسی دارند، از خارج از سازمان هم به واسطه ارتباط امن دسترسی داشته باشند.

مزایای استفاده از وی پی ان

اتصال VPN اطلاعات ارسالی شما در اینترنت را پنهان می کند و آن ها را از دسترسی افراد خارجی محافظت می کند. هر کسی که به شبکه شما دسترسی داشته باشد تنها می تواند اطلاعاتی که از طریق ارتباط VPN ارسال نمی شود را مشاهده کند. به همین دلیل اتصال VPN باعث می شود تا هکر ها و افرادی که قصد نفوذ به شبکه شما را دارند نتواند اطلاعات شما را رمز گشایی کنند.

رمز گذاری اطلاعات

برای رمز گشایی اطلاعات ارسالی از طریق ارتباط VPN لازم است تا شما کلید رمزگشایی اطلاعات را داشته باشید، در غیر اینصورت میلیون ها سال زمان میبرد تا یک کامپیوتر بتواند از طریق Brute Force اطلاعات ارسالی شما را رمز گشایی کند. توسط کانکشن VPN اطلاعات شما حتی اگر از یک شبکه عمومی ارسال و دریافت شود، رمز گذاری می شود.

مخفی کردن مکان جغرافیایی

وی پی ان سرور ها به عنوان واسط بین مبدا و مقصد قرار میگیرند، به همین دلیل اطلاعات موقعیت جغرافیایی شما با اطلاعات جغرافیایی سرور وی پی ان جایگزین می شود و موقعیت جغرافیایی اصلی شما قابل شناسایی نمی باشد. این در حالی است که اکثر سرویس های وی پی ان سرور ها گزارش فعالیت های شما را ذخیره نمی کنند ولی برخی از سرویس دهنده ها این کار را انجام می دهند اما این اطلاعات را در اختیار افراد ثالث قرار نمی دهند. در نتیجه سابقه فعالیت شما توسط ارتباط VPN برای همیشه پنهان می ماند.

دسترسی به محتوای منطقه ای

برخی از وب سایت ها و محتواها فقط برای مناطق خاصی در دنیا در دسترس هستند و اجازه دسترسی به آن ها در برخی مناطق وجود ندارد. زمانی که شما از یک ارتباط VPN می کنید به دلیل تغییر موقعیت جغرافیایی در اتصال به محتوای مورد نظر، می توانید محتوای غیر قابل دسترس برای منطقه ی خود را به واسطه ارتباط VPN مشاهده کنید و از آن استفاده کنید.

انتقال امن اطلاعات

اگر از راه دور کار می کنید، ممکن است نیاز به دسترسی به فایل های مهم در شبکه شرکت خود داشته باشید. به دلایل امنیتی، این نوع اطلاعات نیاز به یک اتصال امن دارد و برای دسترسی به شبکه، اغلب به اتصال VPN نیاز است. سرویس های VPN به سرورهای خصوصی متصل می شوند و از روش های رمزگذاری برای کاهش خطر نشت داده ها استفاده می کنند.