معنی مجازی سازی را با ذکر مثالی ساده شروع می کنیم. فرض کنید شما کمدی دارید که تمامی لباس های خود را درون آن قرار داده اید. این موضوع در ظاهر خیلی خوب به نظر میرسد و برداشت اولیه از ظاهر آن به این گونه است که تمامی لباس ها درون آن قرار گرفته است و ظرفیت کافی داشته و نیاز ما را برآورده کرده اما موضوع مهم تر زمانی مشخص می شود که قصد استفاده از لباس های آن کمد را دارید!
کافی است کمی در انتخاب لباس مورد نظر عجله کنید و یا بخواهید دنبال یک لباس گمشده بگردید، شاید تمام کمد بهم بریزد و در نتیجه تمام لباس ها را باید از اول مرتب کنید و ممکن است دوباره این موضوع اتفاق بیفتد!
ساختار سرور ها در قدیم نیز به همین شکل بود و سرور ها با مشکلاتی مواجه می شدند.
ساختار سرور ها در زمان قدیم
در زمان قدیم ممکن بود شما سرویس های مختلفی بر روی سرور نیاز داشته باشید. در نتیجه یک سرور فیزیکی تهیه می کردید که یک سیستم عامل بر روی آن نصب میشد و سرویس های مختلفی که نیاز به سرور داشتند همه بر روی همان سرور و سیستم عامل نصب می شدند.
عیب ساختار قدیم سرور ها
اگر یکی از این سرویس ها دچار ایراد میشد میتوانست سرویس های دیگر و حتی سرور فیزیکی را تحت تاثیر خود قرار بدهد که خود باعث مختل شدن سرویس های دیگر میشد و یا اگر یک سرویس باعث افزایش نیاز به منابع سخت افزاری بیشتر داشت میتوانست سرویس های دیگر را با کمبود منابع سخت افزاری مواجه کند.
هر بار که این اتفاقات می افتاد نیاز بود تا خدمات پشتیبانی شبکه وارد عمل شده و این موضوع را برطرف کند و بار کاری اضافی ایجاد می کرد.
رفع تداخل سرویس ها با مجزا سازی فیزیکی
برای رفع مشکل تداخل سرویس تصمیم به مجزا سازی سرور های فیزیکی از یکدیگر گرفته شد، به این ترتیب که برای هر سرویس یک سرور فیزیکی خریداری میشد و بر روی آن سیستم عامل و سرویس مورد نظر راه اندازی میشد.
عیب مجزا سازی فیزیکی سرور ها
این حالت برای زمانی که شما تعداد سرویس های کمی داشتید بسیار کمک کننده بود اما با افزایش سرویس های شبکه، نیاز به خرید سرور و افزایش فضای نگهداری، مصرف برق، خنک سازی و مواردی از این دست افزایش پیدا کرد و برای رفع این موضوع تصمیم به ایجاد روش هایی به منظور بهینه سازی گرفته شد.
رفع عیب مجزا سازی فیزیکی با مجازی سازی
در نتیجه تکنولوژی مجازی سازی به وجود آمد. در این نوع تکنولوژی شما دیگر برای مجزا سازی سرویس های مختلف شبکه نیاز به خرید سرورهای فیزیکی متعدد و مشکلات عنوان شده ندارید. کافی است سرور تهیه شده از فناوری مجازی سازی پشتیبانی کند و بر روی آن بستر مجازی سازی نصب شود. به واسطه این موضوع شما می توانید چندین سرور نرم افزاری مختلف داشته باشید که درون یک سرور فیزیکی قرار گرفته باشند.
مزیت های مجازی سازی
در این حالت شما دیگر چندین سیستم عامل مختلف دارید و تمامی سرویس ها را بر روی یک سیستم عامل نصب نمی کنید! هر سیستم عامل مختص به یک سرویس می باشد و خرابی آن سیستم عامل بر روی سیستم عامل های دیگر تاثیری ندارد.
ساختار مجازی سازی به دلیل بهینه سازی به وجود آمده است و مزیت اصلی آن همین موضوع است. این بهینه سازی در درجه اول به خود سرور بر میگردد و باعث کاهش خرید سرور های فیزیکی متعدد است و در درجه دوم به بهینه سازی موارد مرتبط با سرور فیزیکی بر میگردد که می توان به کاهش مصرف برق سرور و سیستم خنک کننده اتاق سرور، کاهش تعداد پورت های سوئیج برای اتصال سرور های متعدد، کاهش فضای فیزیکی رک شبکه و در نتیجه کاهش فضای فیزیکی برای اتاق سرور اشاره کرد.
معایب مجازی سازی
حال که با فناوری مجازی سازی آشنا شدید باید بدانید که مجازی سازی درکنار مزایای عنوان شده می تواند معایبی را نیز داشته باشد که می توان به آسیب پذیر بودن تمامی سرور های مجازی در اثر آسیب دیدگی سخت افزار سرور فیزیکی اشاره کرد. اما این موضوع به ندرت اتفاق می افتد و تدابیری برای برخی از این مشکل در سرور های فیزیکی جدید پیش بینی شده است.
ویژگی های مورد نیاز سرور برای مجازی سازی
از آنجایی که بر روی سرور فیزیکی چندین سیستم عامل و سرویس مختلف قرار گرفته است، نیاز است تا سرور فیزیکی مورد نظر ویژگی هایی داشته باشد تا کمتر دچار ایرادات مختلف شود و سرویس های مختلف را با خطا مواجه نکند. به عبارتی دیگر قطعات سخت افزاری سرور ها باید به گونه ای باشند که در صورت خرابی یک قطعه فعالیت سرور متوقف نشود. از این رو سرور ها را به گونه ای طراحی کرده اند که برخی از قطعات سخت افزاری داخلی آن ها حداقل ۲ عدد باشد تا در صورت خرابی یک از آن ها مشکلی به وجود نیاید.
چه قطعاتی در سرور ها حداقل دو عدد است؟
منبع تغذیه از قطعات مهمی است که می توان دو تا از آن را در سرور ها مشاهده کرد. این قطعه استهلاک بالاتری نسبت به سایر قطعات دارد و امکان آسیب دیدگی آن بیشتر است. برخی از قطعات دیگر همچون پردازنده و کارت شبکه از قطعات سخت افزاری دیگری هستند که در سرور ها میتوان دو یا چهار عدد از آن ها را مشاهده کرد اما این موضوع بیشتر به افزایش ظرفیت کاری بر میگردد و ارتباطی با جایگزین بودن برای قطعه صدمه دیده ندارد. همچنین قطعاتی مثل پردازنده، رم و هارد نیز به تعداد در سرور ها وجود دارند که باز برای افزایش ظرفیت کاری مورد استفاده قرار می گیرند.
ثبت ديدگاه