خب برسیم به بحث گیج کننده انواع وای فای ، حتما برای شما هم پیش آمده است که وقتی قصد خرید مودم وای فای دار و یا اکسزپوینتی را دارید با عدد هایی نظیر ۸۰۲.۱۱ رو به رو می شوید که خود انواع مختلفی دارد ولی نمی دانید که چه معنی و مفهومی دارد و کدام به درد شما می خورد

وقتی درباره ی تفاوت تکنولوژی های وای فای بیشتر بدانید می توانید بدون صرف هزینه ی زیاد مودم اینترنت وای فای دار مورد نیاز و یا اکسزپوینت مورد نیاز خود را بدون صرف هزینه ی اضافی بخرید ، باید توجه کنید که صرف هزینه ی بیشتر به معنی آنتن دهی بالاتر و یا سرعت بالاتر نیست ، درسته که میگن هر چقدر پول بدی همون قدر آش میخوری ، اما در اینجا صرفا کافی نیست و اگر این موضوع با دید علمی ترکیب شود می تواند معناگرا تر باشد.

وای فای چیست؟ (Wi-Fi)

نوعی از تکنولوژی وایرلس است و قدرتی بالاتر از بلوتوث دارد. بیشتر برای اتصال به شبکه های داخلی و اینترنت به صورت بیسیم مورد استفاده قرار می گیرد. این تکنولوژی امروزه خیلی فراگیر شده است و روز به روز بر میزان محبوبیت آن افزوده می شود. امروزه در بسیاری از مراکز عمومی نظیر هتل ها ، مراکز تفریحی تجاری و حتی در هواپیما ها اینترنت رایگان به صورت بیسیم بر بستر وای فای ارائه می شود.

استانداردهای وای فای

همان طور که گفتیم تکنولوژی وای فای استاندارد های مختلفی دارد و دلیل این موضوع آپدیت شدن این تکنولوژی به مرور زمان است. استاندارد های مختلف وای فای در میزان آنتی دهی ، سرعت ارتباط ، باند فرکانسی با یکدیگر متفاوت هستند. در زیر نگاهی به استاندارد های وای فای می کنیم و درباره ی آن ها می خوانیم تا بدانیم هر استاندارد با استاندارد دیگر چه تفاوتی دارد و کدام استاندارد برای کار شما مناسب تر است.

استاندارد ۸۰۲.۱۱

این استاندارد در سال ۱۹۹۷ معرفی شد و اولین استاندارد تکنولوژی وای فای یا همان WLAN محسوب میشد . پهنای باند استاندارد ۸۰۲.۱۱ تنها ۲Mbps بود و به دلیل پهنای باند پایین در آن زمان مورد استقبال قرار نگرفت.

استاندارد ۸۰۲.۱۱b

در استاندارد ۸۰۲.۱۱b که در سال ۱۹۹۹ معرفی شد حداکثر سرعت انتقال اطلاعات به ۱۱Mbps در حالت تئوری میرسد، این استاندارد از فرکانس ۲.۴Ghz استفاده می کند و میتواند با فرکانس دستگاه های بیسیم دیگر نظیر تلفن های بیسیم و امواج ماکروویو تداخل داشته باشد. این استاندارد بیشتر در محیط های داخلی مانند خانه ها و سازمان ها مورد استفاده قرار می گرفت. امروزه تقریبا این تکنولوژی منسوخ شده است و دیگر استفاده نمی شود

استاندارد ۸۰۲.۱۱a

استاندارد ۸۰۲.۱۱a همزمان با استاندارد ۸۰۲.۱۱b معرفی شد ولی به دلیل هزینه بالاتر و استفاده آن در محیط های خارجی کمتر دیده شد. حداکثر سرعت انتقال اطلاعات در این استاندارد به ۵۴Mbps در حالت تئوری می رسد. این استاندارد از تکنولوژی ۵Ghz استفاده می کند. فراموش نکنیم که فرکانس بالاتر باعث سرعت انتقال بالاتر و در عین حال پوشش دهی کمتر می شود. اما نکته ی خوب ماجرا اینجاست که فرکانس ۵Ghz با دستگاه بیسیم دیگر تداخلی ندارد و اگر در کنار آن ها قرار بگیرد تداخلی بر روی یکدیگر نمی گذارند.

استاندارد ۸۰۲.۱۱g

این استاندارد در بین سال های ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۳ معرفی و مورد استفاده قرار گرفت و بر روی فرکانس ۲.۴Ghz حداکثر پهنای باند ۵۴Mbps را برای انتقال اطلاعات ارائه می دهد. همان طور که گفته شد فرکانس پایین تر محدوده پوشش دهی بیشتری را ساپورت دارد، بنابراین مزیت این استاندارد نسبت به ۸۰۲.۱۱a پوشش دهی بیشتر آن است. همچنین این تکنولوژی استاندارد ۸۰۲.۱۱b که قدیمی تر هس را ساپورت می کند و دستگاه های وایرلس نظیر کارت شبکه های وایرلس ۸۰۲.۱۱b می توانند به آن متصل شوند.

استاندارد ۸۰۲.۱۱g نسبت به استاندارد ۸۰۲.۱۱b هزینه ساخت بالاتری دارد و دستگاه هایی که از آن بهره مند هستند هزینه ی خرید بالاتری نیز دارند.

استاندارد ۸۰۲.۱۱n

در سال ۲۰۰۹ معرفی شد و می تواند از استاندارد های ۸۰۲.۱۱g و ۸۰۲.۱۱b پشتیبانی کند. همچنین از نظر سرعت و پوشش نسبت به هر دو آن ها برتری دارد. حداکثر پهنای باند قابل ارائه توسط این استاندارد ۳۰۰Mbps در فرکانس ۲.۴Ghz است . همچنین این استاندارد از حداکثر سرعت ۶۰۰Mbps در فرکانس ۵Ghz نیز پشتیبانی می کند. خاطر نشان می گردد که این سرعت به صورت تئوری بوده و در عمل سرعتی به مراتب پایین تر را شاهد هستیم.

در استاندارد ۸۰۲.۱۱n به دلیل استفاده از تکنولوژی چند آنتنه (MIMO) و به واسطه استفاده از چندین سیگنال ارتباطی، سرعت انتقال اطلاعات افزایش پیدا کرده است. امروزه اکثر دیوایس های که کارت شبکه بیسیم دارند از این تکنولوژی استفاده می کنند.

استاندارد ۸۰۲.۱۱ac

در سال ۲۰۱۳ معرفی شد. این استاندارد از دو باند فرکانسی ۲.۴Ghz و ۵Ghz پشتیبانی می کند ولی برای هر باند فرکانسی باید آنتنی جداگانه بر روی روتر قرار بگیرد. پهنای باند این استاندارد در فرکانس ۲.۴Ghz حداکثر برابر با ۴۵۰Mbps و در فرکانس ۵Ghz حداکثر برابر با ۱۳۰۰Mbps است. این استاندارد تمامی استاندارد های قبلی نظیر ۸۰۲.۱۱n ، ۸۰۲.۱۱g و ۸۰۲.۱۱b را پشتیانی می کند. به گونه ای که کارت شبکه هایی که این استاندارد ها را ساپورت می کنند می توانند به وای فای با استاندارد ac متصل شده و از سرویس های موجود بر روی آن نظیر اینترنت استفاده کنند.

لازم به ذکر است که می توان در تنظیمات دستگاه اکسزپوینت مشخص کرد که چه دستگاه هایی با چه استاندارد هایی می توانند با آن وصل شوند.

سخن پایانی

در این مقاله تفاوت تمامی استاندارد های وای فای را متوجه شدیم و فهمیدیم که هر کدام برای چه شرایطی مورد استفاده قرار میگیرد. اگر در راه اندازی و یا رفع ایرادات این دستگاه ها مشکلی داشتید می توانید با آی تی پشتیبان تماس بگیرید و از ما بخواهید تا نسبت به رفع آن ها اقدام کنیم ، همچنین شما می توانید پشتیبانی شبکه های کامپیوتری خود را به ما بسپارید تا تمامی ایرادات کامپیوتر ها و سرور ها را برای شما رفع کنیم و در صورت نیاز با ریموت بتوانیم با سرعتی هر چه بیشتر در لحظه نسبت به پشتیبانی اقدام کنیم