Hibernate در لغت به معنی خواب زمستانی است اما اگر بخواهیم کاربرد آن را بدانیم باید یک مقدار به عقب برگردیم.
شما در حالی که از کامپیوتر خود استفاده می کنید و میخواهید آن را خاموش کنید می بایستی تمامی نرم افزار های باز را ببندید و انتخاب کنید که میخواهید فایل هایی که با این نرم افزار ها باز کرده اید، ذخیره شوند یا نه. پس از این مرحله نوبت به خود ویندوز می رسد که با فشردن دکمه Shutdown فایل های مربوط به ویندوز هم ذخیره می شوند و در انتها کامپیوتر شما خاموش می شود.
زمانی که دوباره بخواهید همان فایل ها را باز کنید باید به ترتیب کامپیوتر را ابتدا روشن کنید. سپس صبر می کنید تا ویندوز بالا بیاید و فایل های مورد نظر خود را یکی یکی باز کنید.
دلیل نیاز به Hibernate
شاید این پروسه برای برخی از افراد که نیاز دارند لپ تاپ خود را با خود حمل کنند و در روز لازم باشد چند بار این کار را انجام دهند، زمان بر و اذیت کننده باشد. در این حالت این افراد با خود فکر می کنند کاش میشد بدون نیاز به بستن نرم افزار ها و فایل های ویندوز، کامپیوتر سریع خاموش میشد و زمانی که دوباره روشن میشد می توانستند همان فایل هایی که باز بوده را ببینند و کارهای خود را ادامه دهند.
شاید با خود بگویید که حالت Sleep همین کار را انجام می دهد! تقریبا درست گفته اید اما یک حالت دیگر به نام Hibernate وجود دارد که با حالت Sleep کمی متفاوت است.
تفاوت Hibernate و Sleep
در حالت Sleep رم کامپیوتر شما روشن است و در حال استفاده از باتری می باشد. رم هم یک حافظه فرار است و با قطع برق، برنامه ها و اطلاعات باز شما که در رم قرار دارند از بین می روند. در اینجاست که Hibernate به کمک شما می آید. Hibernate تقریبا همان Sleep است با این تفاوت که اطلاعات رم داخل حافظه جانبی سیستم (که می تواند هارد دیسک یا SSD باشد) ذخیره می شود و رم نیز خاموش می شود. در نتیجه مصرف برق در حالت Hibernate کمتر از حالت Sleep است اما باز هم بعضی از قسمت های کامپیوتر روشن باقی می مانند، به گونه ای که به طور پیش فرض با کلیک بر روی هر دکمه ای، سیستم از حالت Hibernate خارج می شود.
توضیح فنی تر Hibernate
اگر بخواهیم دقیق بگوییم که Hibernate چه کاری انجام می دهد، باید بگوییم در سیستم عامل ویندوز یک فایل وجود دارد به نام hiberfil.sys که در روت درایوی که در آن ویندوز نصب شده است، می باشد. حجم این فایل حدود ۷۵ درصد حجم رم کامپیوتر شماست تا بتواند اطلاعاتات موجود در رم را در زمان Hibernate شدن در خود جای دهد. این فایل یک فایل سیستمی است و شما برای دیدن آن میبایست فایل های سیستمی را از حالت Hidden در بیاورید.
استفاده از Hibernate مفید است؟
آی تی پشتیبان به عنوان یک شرکت خدمات شبکه با سابقه ۱۲ ساله خود استفاده از Hibernate را زیاد پیشنهاد نمی کند، چرا که در برخی از مواقع باعث کندی های ناچیز می شود و شما برای بهبود ناچار به ری استارت سیستم می شوید.
چگونگی فعال کردن Hibernate
در ابتدا باید بگوییم این قابلیت به صورت پیش فرض فعال نیست و دلیل آن این است که این قابلیت آنچنان عمومیت ندارد، برای همین ماکروسافت گزینه فعال کردن آن را قرار داده است تا در صورت لزوم و نیاز به آن، این ویژگی را فعال کنید.
۱-وارد کنترل پنل شوید. برای این کار هم می توانید عبارت Control را داخل Run تایپ کنید و یا از منوی سرچ ویندوز Control Panel را جستجو کنید.
۲-در پنجره باز شده به دنبال عبارت Power Option بگردید. اگر آن را پیدا نمی کنید لازم است از منوی View که در قسمت بالا سمت راست قرار داده شده بر روی Large icons یا Small icons قرار دهید.
۳-انتخاب گزینه Choose what the power buttons does
۴- در پنجره باز شده بر روی Change Settings that are currently unavailable کلیک کنید.
۵- سپس بر روی گزینه Hibernate کلیک کرده و سپس بر روی Save changes کلیک کنید.
اگر در فعال کردن Hibernate مشکل دارید می توانید از پشتیبانی شبکه آی تی پشتیبان کمک بگیرید تا با عقد قرارداد پشتیبانی شبکه یک ساله نسبت به رفع مشکلات شبکه، فعالیت های لازم را انجام دهند.
ثبت ديدگاه