امروزه با توجه فراگیر شدن ارتباطات و انجام بسیاری از کارها به واسطه اینترنت ، نیاز هست که شما به راحتی در هر جایی به اینترنت متصل باشید که این ارتباطات به شیوه های مختلفی انجام می شود. یکی از روش های اتصال به اینترنت استفاده از وای فای است ، به این صورت که شما وای فای گوشی یا لپ تاپ خود را روشن می کنید و به یک اکسزپوینت وصل می شوید و به واسطه ی آن به شبکه ی داخلی آن مکان متصل شده اید که می توانید از سرویس های روی آن شبکه نظیر اینترنت استفاده کنید.
اکسزپوینت چیست؟
اکسزپوینت ها دیوایس های سخت افزاری هستند که به واسطه ی آن ها و به صورت بیسیم می توانید به شبکه ی داخلی یک مجموعه وصل شوید و از سرویس های موجود در شبکه نظیر اینترنت استفاده کنید.
انواع اکسزپوینت
اکسزپوینت ها در انواع مختلفی ساخته می شوند که از جمله می توان به Indoor و Outdoor اشاره کرد.
اکسزپوینت داخلی (Indoor)
این اکسزپوینت ها باید در فضاهای داخلی نصب شوند تا عوامل بیرونی نظیر آفتاب و باران باعث کاهش و یا خرابی عملکرد آن ها نشود. اکسزپوینت های داخلی خیلی رایج هستند و در فضای داخلی شرکت ها و حتی خانه ها مورد استفاده قرار میگیرد.
اکسزپوینت خارجی (outdoor)
این اکسزپوینت ها به گونی ای طراحی شده اند که می تواند در محیط های خارجی نصب شوند. آب، آفتاب و سرما و گرما هوای محیط بیرونی تاثیری بر عملکرد آن ها ندارد ، این اکسزپوینت ها به دلیل ساختار مقاومی که دارند، قیمت بالاتری را باید برای خرید آن ها نسبت به اکسزپوینت های داخلی پرداخت کنید.
اکسزپوینت مودم
ممکن است برای شما سوال پیش بیاید که در خانه از طریق وای فای به مودم وصل می شوید و از اکسزپوینت استفاده نمی کنید. در حقیقت شما مودمی دارید که اکسزپوینت را هم در دل خود جای داده است و به واسطه ی اکسزپوینت داخلی مودم به خود مودم به صورت بیسیم وصل می شوید. اگر توجه کرده باشید برای اتصال به برخی از مودم های ارزان قیمت باید حتما از کابل شبکه استفاده شود، چرا که این مودم ها در خود اکسزپوینت ندارند. مودم هایی که اکسزپوینت دارند قیمت بالاتری را نسبت به آن هایی که فاقد اکسزپوینت هستند دارا می باشند
انوع تکنولژی وایرلس در اکسزپوینت
اکسزپوینت ها به طور رایج دو نوع تکنولوژی وایرلس را در خود جای داده اند ، این دو نوع تکنولوژی N و AC هستند
در استاندارد نوع N دیوایس های متصل به وایرلس با سرعت 300Mbps در فرکانس 2.4Ghz قادر به انتقال ارسال و دریافت اطلاعات هستند
در استاندارد نوع AC دوایس ها می تواند با نهایت سرعت 1300Mbps و در فرکانس 5Ghz به اکسزپوینت وصل شوند و اطلاعات را بین خود و اکسزپوینت ارسال و دریافت کنند
VPN در اکسزپویت
برخی از اکسزپوینت ها قابلیت VPN Server و VPN Client را ارائه می دهند که در ادامه درباره ی هر یک توضیح داده می شود
VPN Client در اکسزپوینت
با استفاده از این قابلیت می توان دو عدد اکسزپوینت که در نقاط مختلف جغرافیایی هستند و به همین صورت در دو شبکه مختلف قرار دارند را به کمک قابلیت VPN Client در یک شبکه قرار داد.
VPN Server در اکسزپوینت
VPN Server هم در کنار VPN Client باید وجود داشته باشد تا دو اکسزپوینت بتوانند توسط آن در یک شبکه قرار بگیرند.
حالت های اکسزپوینت (Mode های اکسزپوینت)
مد Wireless Client اکسزپوینت
در این حالت دستگاه اکسزپوینت به یک کلاینت وایرلس تبدیل می شود. به عبارتی نقش یک کارت شبکه وایرلس را بازی می کند و می تواند اکسزپوینت دیگر وصل می شود و از آن سرویس بگیرد. به عنوان مثل شما تلفن آی پی ثابتی را در اختیار دارید که وای فای ندارد و در نتیجه نمی تواند به صورت وایرلس شبکه شما متصل شود. برای این کار می توان حالت اکسزپوینت را بر روی Wireles Client تنظیم کرد و تلفن را به صورت بیسیم به شبکه داخلی متصل کرد. برخی از اکسزپوینت ها در این مد فقط به اکسزپوینت سری خود می توانند وصل شوند و از آن ها سرویس بگیرند !
مد Bridging اکسزپوینت
در این حالت دو یا چند اکسزپوینت می توانند دو یا چند شبکه Lan را به یکدیگر متصل کنند و آن ها را در یک شبکه Lan قرار دهند، به عبارتی Mac Address ها را در از یک شبکه به شبکه دیگر انتقال می دهند. در این حالت اکسزپوینت توسط کابل به یک شبکه وصل می شود و توسط وای فای به یک شبکه ی دیگر و در نهایت نقش پل را بین دو شبکه Lan ایجاد می کند. در برخی از اکسزپوینت ها قابلیت Bridge فقط مختص همان برند است و شما نمی توانید دو اکسزپوینت با برند های متفاوت را با مد Bridge یا مد پل به یکدیگر متصل کنید.
مد Point To Point Bridging اکسزپوینت
این مد همان مد قبلی است ، با این محدودیت که تنها دو اکسزپوینت می توانند به صورت Bridge عمل کنند و تنها دو شبکه Lan را به یکدیگر متصل کنند. به عبارتی تنها از یک اتصال نقطه به نقطه پشتیبانی می کنند.
مد Repeater اکسزپوینت
اکسزپوینت در این حالت می تواند امواج وایرلس را دریافت کند و آن را تقویت کند ، این حالت در حقیقت تنها تقویت و انتشار امواج وای فای یک اکسزپوینت دیگر را انجام میدهد. این قابلیت کاربرد چندانی ندارد و بسیاری از اکسزپوینت ها نمی توانند به درستی در مد Repeater فعالیت کنند ، به نوعی که شما اگر امواج ضعیف وای فای را دریافت کنید بهتر از این است که به واسطه اکسزپوینتی که در مد پل (Bridge) قرار امواج را دریافت کنید.
WDS اکسزپوینت
WDS مخفف کلمه Wireless Distribution System است که معنی لقوی آن را میتوان (سیستم توزیع بیسیم) گفت. همانطور که از نام آن مشخص است برای افزایش برد شبکه وایرلس به واسطه ارتباط وایرلس و بدون نیاز به کابل مورد استفاده قرار می گیرد و به نوعی می توان آن را گسترش دهنده ی شبکه ی وایرلس نام برد.
خلاصه ای درباره اکسزپوینت
ارتباطات در مجموعه ها همیشه الویت بندی دارند و الویت اول همیشه ارتباط کابلی است ، زیرا کابل حداکثر پایداری را در ارتباطات ارائه می دهد. در پروژه های راه اندازی و پشتیبانی شبکه آی تی پشتیبان تیم ما همیشه سعی می کند تمامی دستگاه ها را به واسطه کابل به شبکه متصل کند مگر در مواقعی که امکان کابل کشی وجود ندارد و یا دستگاه که میخواهد به شبکه وصل شود فاقد کارت شبکه کابلی است. در این مواقع به ناچار از اکسزپوینت و مد اکسزپویت استفاده می شود. این موارد گفته شد که بگوییم در واقعیت از مد های دیگر اسکزپوینت که در بالا گفته شد. خیلی به ندرت و در شرایط خاصی استفاده می شود.
ثبت ديدگاه