تعمیر شبکه یک واژه کلی است و به تنهایی معنی نمی دهد. رفع مشکلات شبکه می تواند دلایل مختلفی داشته باشد که باید از یک فرد متخصص بخواهید تا این زمینه به شما کمک کند، چرا که تخصص شبکه خود زیر مجموعه های مختلفی دارد و هر زیر مجموعه خود متخصص مربوط به خود را برای رفع مشکل مورد نظر نیاز دارد. در ادامه با خواندن این مطلب می توانید نسبت به تعمیر شبکه خود اقدام کنید تا بفهمید که تعمیر هر قسمت شبکه باید به چه صورت انجام شود.

مرحله اول: انتقال مشکل به کارشناس شبکه

نخست باید با یک کارشناس پشتیانی شبکه صحبت کنید و موضوع و مشکل به وجود آمده را برای ایشان شرح دهید. بعد از انتقال صحبت های مورد نظر به کارشناس شبکه مربوطه و جواب دادن به سوال هایی که در این حین از شما پرسیده است به ایشان کمک می کند تا یک دید کلی بدست بیاورد. شاید با خودتان بگویید که کارشناس پشتیبانی شبکه را از کجا پیدا کنیم؟ برای این موضوع می توانید از دوستان و آشنایان خود بپرسید تا آن ها بر حسب تجربه، کارشناسانی که با آن ها  همکاری داشته اند را به شما معرفی کنند. از طرفی دیگر می توانید در گوگل کلمه پشتیبانی شبکه را سرچ کرده و شرکت های مختلف پشتیبانی شبکه را از این طریق پیدا کنید و با تمامی آن ها صحبت کنید و مزایای رقابتی آن ها نسبت به یکدیگر را بررسی کنید.

مرحله دوم: تشخیص کارشناس پشتیبانی شبکه

در این مرحله کارشناس شبکه مورد نظر می تواند به صورت کلی یا جزیی متوجه مشکل شما شود، اما در بسیاری از موارد کارشناس پشتیبانی شبکه نیاز به بررسی مشکل شما به صورت فیزیکی دارد، پس با هماهنگی قبلی به مجموعه مورد نظر مراجعه کرد و نسبت به بررسی مشکل مورد نظر، موارد تخصصی مربوط به کار خود را انجام می دهد. در این حالت ممکن است چند حالت مختلف به شما اعلام شود

حالت اول

در حالت اول کارشناس پشتیبانی شبکه با بررسی مشکل مورد نظر ممکن است در اکثر موارد متوجه مشکل نرم افزار شود و به شما بگوید که رفع مشکل مورد نظر چقدر زمان بر است و هزینه کلی یا دقیق آن را با شما مطرح می کند و با تایید شما زمان حدودی رفع مشکل را اعلام می کند و شروع به کار می کند، خاطر نشان می گردد که کارشناس پشتیبانی شبکه باید اگر در حین رفع مشکل قطعی برای افراد به وجود بیاید را در ابتدا عنوان کند و بگوید ممکن است کاربران در زمان رفع مشکل با مشکلات قطعی در شبکه مواجه شوند. به عبارتی باید تمامی مواردی که ممکن است در حین رفع مشکل شبکه به وجود می آید را عنوان کند.

حالت دوم

در حالت دوم کارشناس مورد نظر بعد از اینکه تشخیص داد مشکل مورد نظر نرم افزاری نیست و نیاز به تعویض سخت افزار و یا ارتقا سخت افزار وجود دارد، به کارفرما اعلام می کند و مثل حالت قبل احتمالات را هم در میان گذاشته و زمان حدودی یا دقیق رفع مشکل را همراه با هزینه قطعه مربوطه را اعلام می کند و کارفرما تصمیم می گیرد که این کار انجام شود یا نه

لازم به ذکر است که در بسیاری از موارد به دلیل بالا و پایین رفتن نرخ ارز، قیمت قطعات هم می تواند تحت تاثیر قرار بگیرد، از طرفی دیگر قطعات کامپیوتری دست دوم و استوک هم در بازار به وفور یافت می شود و تفاوت قیمت های قطعات مختلف در این زمینه نیز وجود دارد. پس لازم است در این شرایط کارفرما تصمیم نهایی خود را هر چه سریع تر اعلام کند تا درگیر مسائل این شکلی نشود.

اگر سخت افزار شبکه خراب شد چه کنیم؟

مهم ترین موضوع در زمان خرید قطعات الکترونیکی ضمانت داشتن کالای مورد نظر به مدت حداقل یک تا دو سال است و در این زمان کوچک ترین ایرادی برای قطعه مورد نظر شما اگر پیش بیاید باید به شرکت گارانتی کننده قطعه مورد نظر مراجعه کنید. شاید ایراد مورد نظر برای شما به چشم نیاید ولی موضوع مهمی باشد و در صورت رسیدگی نکردن به آن مدت گارانتی پایان یافته و هزینه اضافی را به شما تحمیل می کند.

در غیر اینصورت و نداشتن گارانتی، قطعه را باید به شرکت های گارانتی کنند قطعات مشابه ببرید و از آن ها بخواهید که ایراد قطعه مورد نظر را با هزینه جداگانه تعمیر کنند. لازم به ذکر است که هر شرکتی این موضوع را قبول نمی کند و تنها برخی از شرکت ها با توجه به سیاست های خود می تونند این موضوع را انجام دهند.

در حالتی دیگر ممکن است قطعه مورد نظر شما به دلیل قدیمی بودن دیگر قابل استفاده نباشد و بهتر است به دنبال خرید قطعه جایگزین باشید تا بتوانید کارهای خود را به درستی پیش ببرید.