Modem بر گرفته از دو کلمه Modulator و Demodulator است. به طور ساده تر مودم ها اطلاعات دیجیتال را برای ارسال از طریق رسانه های مختلف مانند کابل تلفن به اطلاعات آنالوگ تبدیل می کنند و هم چنین اطلاعات آنالوگ دریافتی را برای استفاده در دیوایس های دیجیتالی به اطلاعات دیجیتال تبدیل می کنند. به عبارتی سیگنال ارسالی Module شده و این کار از طریق حذف چند سیگنال از موج اصلی اتفاق می افتد. Modulation به گونه ای اتفاق می افتد که سیگنال ارسال شده در مقصد بتواند باز آفرینی شود و به همان صورت اولیه در بیاید.

مودم های اولیه دستگاه هایی بودند که از صداهای شنیداری برای انتقال سینگال از طریق سیم های مسی و خطوط تلفن سنتی استفاده می کردند. اطلاعات در این روش با سرعت عمومی ۱۱۰ بیت بر ثانیه یا ۳۰۰ بیت بر ثانیه منتقل می شود. اتصال دستگاه ها در این روش دستی و با استفاده از یک خط تلفن متصل بود. در دهه ۱۹۷۰ میلادی سرعت های بالاتر ۱۲۰۰ و ۲۴۰۰ بیت بر ثانیه متقارن، سرعت ۴۸۰۰ بیت بر ثانیه متقارن، سرعت ۳۵ کیلوبیت بر ثانیه متقارن برای ارتباط در دسترس بود.

در دهه ۱۹۸۰ مودم های Dialup با سرعت ۱۲۰۰ و ۲۴۰۰ بیت بر ثانیه ارزان تر عرضه شدند. در دهه ۱۹۹۰ میلادی دستگاه ها و پیچیدگی آن ها به شدت رشد کردند و مودم های تلفنی به حداکثر پهنای باند موجود دست پیدا کردند که سرعت ۵۶ کیلوبیت بر ثانیه رسیدند.

افزایش استفاده از اینترنت در اواخر دهه ۱۹۹۰ منجر به تقاضای بالاتر برای افزایش کارایی و در نهایت کوچ کاربران از سیستم های مبتنی بر صدا به خطوط کابلی تلویزیون و سیگنال کوتاه شد. حرکت به سمت تلفن های همراه در اواخر دهه ۱۹۹۰ و ظهور تلفن های هوشمند در دهه ۲۰۰۰ میلادی منجر به توسعه سیستم های مبتنی بر رادیو با سرعت بیشتر شد. امروزه مودم ها در همه جا هستند و به صورت نامرئی نیز وجود دارند. تقریبا در هر دستگاه محاسباتی سیار به شکل های مختلف گنجانده شده اند و قادر به برقراری ارتباط با سرعت های چند ده و چند صد مگابیت بر ثانیه هستند.

سرعت

مودم ‌ها اغلب بر اساس حداکثر مقدار داده ‌ای که می‌ توانند در یک واحد زمان ارسال کنند طبقه‌ بندی می ‌شوند که معمولاً بر حسب بیت در ثانیه بیان می‌ شود (بیت در ثانیه، گاهی اوقات به اختصار «bps») یا به ندرت به صورت بایت در ثانیه (نماد B/s) بیان می ‌شود. . سرعت مودم های مدرن معمولاً بر حسب مگابیت بر ثانیه (Mbit/s) بیان می شود.

پشتیبانی مودم در شبکه

مودم ها از اجزا اصلی شبکه های کامپیوتری محسوب می شوند که کارشناس پشتیبانی شبکه های کامپیوتری باید آن را به درستی کانفیگ کند تا ارتباط اینترنتی در بهترین حالت خود قرار بگیرد. همچنین کارشناس شبکه باید مودم مناسبی را با توجه به تجربه خود برای مجموعه هایی که وظیفه پشتیبانی از شبکه کامپیوتری آن ها را بر عهده دارد تهیه بکند و پشتیبانی نرم افزاری آن را به عهده بگیرد.