حتما می دانید که تمامی سیستم عامل ها از جمله ویندوز هر چند وقت یک بار نیاز به آپدیت دارند و این آپدیت بخشی از پهنای باند اینترنت شما را به خود اختصاص می دهد. اگر این آپدیت ها برای یک کامیپوتر باشد عادی به نظر می رسد اما زمانی که تعداد کامپیوتر ها در یک شبکه افزایش می کند میزان مصرف اینترنت برای آپدیت هر سیستم عامل نیز افزایش پیدا می کند.

از طرفی دیگر آپدیت ها در بسیاری از مواقع حجم نسبتا زیادی از مصرف اینترنت را به خود اختصاص می دهند و حجم هر آپدیت می تواند به چند گیگابایت هم برسد! اما مگر نمی شود تمامی آپدیت ها یک بار دانلود شود و بر روی تمامی سیستم عامل های شبکه مورد نظر نصب شود؟

سرویس WSUS که مخفف Windows Server Update Services است همین کار را برای ما انجام می دهد و یک بار آپدیت ها را دانلود می کند و آن ها را برای تمامی کامپیوتر های متصل به آن شبکه در دسترس قرار می دهد. به عبارتی دیگر WSUS برای تمامی کامپیوتر هایی که بر روی آن ها سیستم عامل ویندوز نصب شده است، سرور آپدیت می شود و میتوان آن را به گونه ای تنظیم کرد تا عملیات آپدیت کامپیوتر ویندوز داخل شبکه به طور اتوماتیک انجام شود.

مزایای سرویس WSUS

از مزیت های این سرویس در درجه اول می توان به بهینه سازی مصرف اینترنت برای نصب آپدیت ها بر روی سیستم عامل های ویندوز اشاره کرد.

از طرفی دیگر آپدیت ها باعث افزایش امنیت سیستم عامل ها و در نهایت شبکه کامیپوتری مورد نظر می شوند که وجود سرویس WSUS باعث افزایش سرعت آپدیت ویندوز های موجود در شبکه و در نهایت افزایش امنیت می شود و خدمات پشتیبانی شبکه با کیفیت تری به مجموعه مورد نظر ارائه می شود. حتما میدانید که افزایش امنیت شبکه زیر مجموعه خدمات پشتیبانی شبکه محسوب شده و مهم موضوع در افزایش و حفظ آن، به روز نگه داشتن ورژن تمامی سیستم عامل های موجود در شبکه است

معایب سرویس WSUS

تنها ایراد این سرویس نیاز به منابع سخت افزاری برای راه اندازی آن است که این موضوع برای هر سرویس تحت شبکه ای که نیاز به راه اندازی آن را دارید وجود دارد و اجتناب نا پذیر است. در نتیجه اگر مشکل تامین منابع سخت افزاری برای راه اندازی این سرویس را دارید می بایستی تا فراهم شدن آن دست نگه دارید.