تسک منیجر همانگونه که از اسم آن مشخص است وظیفه مدیریت تسک ها (وظایف) را بر عهده دارد. در حقیقت تسک ها همان نرم افزا های باز شده و سرویس های اجرا شده ویندوزی هستند که شما می توانید آن ها را از یک قسمت مدیریت کنید. حال این مدیریت کردن تسک ها توسط Task manager چه کاربردی دارد و چه کمکی به ما می کند را در ادامه توضیح خواهیم داد.
در این مقاله میخواهیم بدانیم تسک منیجر چیست و چه کارهایی را با آن می توان انجام داد تا کارهای خود بهتر و سریع با ویندوز انجام دهید. همچنین تمامی روش های باز کردن تسک منیجر را نیز به شما خواهیم گفت.
روش های باز کردن تسک منیجر
Task manager از راه های مختلفی باز می شود که هر کدام می تواند در شرایطی که ممکن است یک روش جواب ندهد، روش دیگر جواب گو باشد.
۱-از طریق کیبورد:
برای باز کردن Task Manager با استفاده از کیبورد می توانید از کلید های ترکیبی Ctrl + Shift + Esc استفاده کرد. همچنین می توانید از کلید های ترکیبی Ctrl + Alt + Delete استفاده کنید و در صفحه ای که باز می شود گزینه Task Manager را انتخاب کنید.
۲- از طریق Taskbar:
برای باز کردن تسک منیجر از طریق تسکبار کافی است بر روی آن Raght Click کرده و بر روی Task Manager کلیک کنید.
۳- منوی سرچ ویندوز
تقریبا برای باز کردن هر نرم افزاری می توانید از منوی سرچ ویندوز استفاده کنید. پس برای باز کردن تسک منیجر عبارت Task Manager را تایپ کنید.
کاربرد های تسک منیجر
تسک منیجر کاربرد های بسیاری زیادی دارد و بیشتر توسط کارشناسان خدمات it مورد استفاده قرار می گیرد.
بستن یک برنامه
یکی از مهم ترین کاربرد های Task manager بستن نرم افزار هایی است که به صورت عادی بسته نمی شوند. مثلا برنامه مورد نظر شما هنگ کرده است و شما نیاز دارید آن را ببندید. در این حالت می توانید تسک منیجر را باز کرده و به قسمت Processes بروید و مانند عکس زیر از بین نرم افزار های باز، نرم افزار مورد نظر خود را انتخاب کنید و بر روی End task در بالای پنجره کلیک کنید.
مدیریت منابع سخت افزاری
برخی مواقع شما نیاز دارید که ببینید چقدر از منابع سخت افزاری کامپیوتر شما اشغال شده است و یا چقدر از آن اشغال نشده است و آزاد است. شما در عکس بالا می توانید ببینید ۲ درصد از پردازنده، ۷۴ درصد از فضای رم، ۱ درصد از درگیری دیسک و ۰ درصد از ظرفیت ارسال و دریافت کارت شبکه در حال استفاده است.
برای مدیریت بیشتر و اطلاعات کامل تر از منابع سخت افزاری می توانید به قسمت Performance بروید. در عکس زیر علاوه بر این که می توانید ببینید ۷۵ درصد رم اشغال است، میزان ظرفیت رم که ۸ گیگابایت است، فرکانس رم که ۴۲۶۷ مگاهرتز و اطلاعات خیلی بیشتر درباره Memory را نیز می توانید مشاهده کنید. البته که ما در قسمت Performance بر روی Memory کلیک کردیم. شما در این قسمت می توانید بر روی هر کدام از سخت افزار های مورد نظر خود کلیک کنید و اطلاعات مربوط به آن را ببینید.
به عنوان مثال اگر بر روی پردازنده (CPU) کلیک کنید و می توانید نمودار درگیری پردازنده در لحظه را مشاهده کنید.
مدیریت اجرای نرم افزار ها در Startup
برخی از نرم افزار ها پس از اینکه نصب می شوند، در زمان اجرای ویندوز به صورت اتوماتیک اجرا می شوند. اجرای برخی از این نرم افزار ها می تواند برای شما مفید باشد و شما مجبور نیستید هر بار پس از بالا آمدن ویندوز آن ها را نیز اجرا کنید، اما اجرای برخی از آن ها برای شما ضروری نیست و نیاز همیشگی به آن ها ندارید، پس باید اجرای آن ها به صورت اتوماتیک در زمان بالا آمدن ویندوز را غیر فعال کنید تا درگیری منابع سخت افزاری توسط آن ها کمتر شود و سرعت کامپیوتر افزایش پیدا کند.
برای این کار در تسک منیجر بر روی قسمت Startup apps کلیک کنید تا با پنجره ای مشابه عکس زیر مواجه شوید. در این پنجره ما به طور مثال نیاز همیشگی به نرم افزار Microsoft Teams نداریم، برای همین بر روی آن کلیک می کنیم و سپس از بالا گزینه Disable را میزنیم تا اجرای آن در زمان بالا آمدن ویندوز غیر فعال شود. لازم به یادآوری است که اگر نیازی به نرم افزار های لیست شده در پنجره Startup apps ندارید می توانید کلا آن ها را پاک کنید تا دیگر در این پنجره نمایش داده نشوند و فضا و سرعت سیستم شما افزایش پیدا کند.
اگر به عکس بالا توجه کنید می بینید که ما اکثر نرم افزار ها را از این قسمت غیر فعال کرده ایم و تنها آن هایی که نیاز همیشگی به آن ها وجود دارد را فعال نگه داشته ایم.
رفع کندی ویندوز
یکی از پر کاربرد ترین کاربرد های تسک منیجر پیدا کردن دلیل کندی ویندوز و در نهایت افزایش سرعت ویندوز است. شما در حالت عادی ممکن است حدس های مختلفی از دلایل کندی ویندوز بزنید ولی توسط Task Manager تقریبا به طور قطع می توانید دلیل سخت افزاری یا نرم افزاری ای که منجر به کندی ویندوز شده است را پیدا کنید.
برای این کار کافی است در زمان کندی ویندوز تسک منیجر را باز کنید و در قسمت Processes ببینید کدام یک از قطعات سخت افزاری بیش از ۸۰ درصد درگیر شده است و این روند ادامه دار است و میزان درگیری کاهش پیدا نمی کند. سپس بر روی بالای ستون سخت افزار مورد نظر کلیک می کنید تا نرم افزار هایی که آن سخت افزار را درگیر کرده اند به ترتیب استفاده زیاد به کم مرتب شوند. اگر نرم افزار های مورد نیاز شما باعث درگیری سخت افزار مورد نظر شده باشند که راهی جز ارتقا سخت افزار مورد نظر ندارید. اما اگر نرم افزاری است که نیاز زیادی به آن ندارید می توانید آن را ببندید تا سرعت سیستم شما افزایش پیدا کند. برای اطلاعات بیشتر درباره این موضوع می توانید به مقاله رفع کندی ویندوز مراجعه کنید.
البته باید به این نکته اشاره کنیم که کندی ویندوز می تواند دلایل پیچیده تری داشته باشد و شما نتوانید به درستی تشخیص دهید که دلیل دقیق کندی ویندوز و سیستم چیست، در این شرایط می توانید از خدمات پشتیبانی شبکه آی تی پشتیبان استفاده کنید تا علاوه بر این موضوع، خدماتی دیگر نظیر رفع مشکلات مختلف در شبکه را به شما ارائه دهند.
کاربرد های دیگر Task Manager
Task Manager قسمت های دیگری نیز دارد که ما در این مقاله نگفتیم اما پر کاربرد ترین های آن ها که خودمان به عنوان یک شرکت خدمات شبکه در پروژه های مختلف استفاده می کنیم را عینا با شما در میان گذاشتیم. خاطر نشان می کنیم که تمامی موارد گفته شده با تجربه نیز درگیر هستند و هر چقدر بیشتر از آن استفاده کنید می توانید موارد خاص تری را از این طریق متوجه شوید.
ثبت ديدگاه