راه اندازی سرور فیزیکی
راه اندازی سرور فیزیکی از مهم ترین پیش نیاز های لازم برای ارائه خدمات پشتیبانی شبکه با کیفیت است. به عبارتی دیگر وقتی راه اندازی سرور فیزیکی شما به صورت استاندارد انجام شود، مجموعه شما کمتر دچار مشکلات مختلف در شبکه می شود و کارشناس پشتیبانی شبکه کافی است تا به طور منظم بررسی های لازم را در جهت جلوگیری از بروز مشکلات مختلف انجام دهد.
حال راه اندازی سرور فیزیکی خود شامل مراحل مختلفی می شود که ما در آی تی پشتیبان سعی کرده ایم تا تمامی موارد مربوطه را به صورت ساده و کلی برای شما بازگو کنیم تا اگر قصد برون سپاری خدمات راه اندازی سرور فیزیکی را دارید، بدانید باید چه مواردی را از کارشناس شبکه درخواست کرده و تحویل بگیرید.
راه اندازی رید در سرور
به طور کلی راه اندازی رید در سرور به منزله جلوگیری از حذف ناخواسته اطلاعات انجام می شود. رید ها خود انواع مختلفی دارند اما ما در آی تی پشتیبان حداقل از رید شماره ۵ استفاده می کنیم که باعث می شود اگر یکی از دیسک های ذخیره سازی (که می تواند هارد یا اس اس دی باشد،) آسیب دید، هیچ گونه اطلاعاتی از بین نرود و تنها با جایگزینی دیسک جدید وضعیت سرور شما به حالت طبیعی بر گردد.
رید یک قابلیت سخت افزار افزاری و در برخی مواقع نرم افزاری است که اطلاعات سرور را به گونه ای بر روی چند دیسک به طور همزمان ذخیره می کند تا در صورت آسیب دیدگی یک یا چند دیسک، اطلاعات از دیسک های دیگر قابلیت استفاده و بازنویسی داشته شوند.
راه اندازی مجازی سازی
پس از راه اندازی موارد سخت افزاری سرور های فیزیکی به سراغ راه اندازی های نرم افزاری می رویم. حتما میدانید که یک سرور به طور ساده یک کامپیوتر قوی با منابع سخت افزاری قوی است. پس باید به طور بهینه از این منابع استفاده کرد!
به همین منظور برای بهره وری بالا در سرور های فیزیکی از مجازی سازی استفاده می کنند. در مجازی سازی می توان تعدادی سیستم عامل را به صورت همزمان بر روی سرور نصب کرد، به گونه ای که قدرت منابع سخت افزاری بین این سیستم عامل ها تقسیم می شود و هر سرویس نرم افزاری را بر روی یک سیستم عامل راه اندازی می کنند.
مجازی سازی باعث باعث می شود تا خرابی سیستم عامل ها و سرویس های نرم افزاری مختلف بر روی یکدیگر تاثیر نگذارند تا کل فرایند سرور مختل نشود.
نصب سرور های مجازی
پس از نصب سرویس مجازی سازی سرور نوبت به نصب سرور های مجازی مورد نظر بر روی آن می رسد. در اکثر مجموعه از ۴ سرور مجازی به طور عمومی می بایستی استفاده کرد تا وضعیت شبکه در بهینه ترین حالت خود و همچنین کم نقص ترین حالت خود باشد و بماند! در ادامه به صورت تک تک این سرور های مجازی را معرفی می کنیم و درباره آن ها به صورت کلی توضیح می دهیم:
حال که بستر مجازی سازی نصب شده است باید ماشین های مجازی یا همان سرور های مجازی آن نصب و راه اندازی شوند که وابسته به هر مجموعه می توانند متفاوت باشند اما ما در زیر برخی از ماشین های مجازی را که برای بسیاری از کسب و کار ها لازم و ضروری است را عنوان می کنیم:
سرور مدیریت شبکه Domain Controller
سرور اشتراک گذاری File Server
سرور آنتی ویروس Antivirus Server
سرور مالی Financial Server
سرور بکاپ گیری Veeam Backup
سرور ایمیل
سرور اتوماسیون اداری
سرور CRM