سرور های فیزیکی می توانند بنابر سلیقه هر کارشناس پشتیبانی شبکه و به تناسب نیاز های یک سازمان راه اندازی شوند. ما در ادامه چگونگی راه اندازی سرور فیزیکی برای یک مجموعه که از نرم افزار ها و سرویس های رایج استفاده می کند را می گوییم. شما همچنین می توانید برای راه اندازی سرور فیزیکی با آی تی پشتیبان تماس بگیرید تا آن ها با توجه به نیاز های سازمان شما نسبت به راه اندازی سرور فیزیکی برای شما اقدام کنند.
راه اندازی رید در سرور
از مهم ترین کارهایی که برای راه اندازی سرور فیزیکی باید انجام شود، راه اندازی سرویس رید متناسب با وضعیت و نیاز های یک شبکه است اما به طور رایج بهتر است حداقل از رید 5 برای راه اندازی تمامی سرور های فیزیکی استفاده شود تا احتمال از دست رفتن اطلاعات به حداقل خود برسد، مهم ترین دارایی هر مجموعه اطلاعات آن مجموعه است، پس مهم ترین کاری که باید در جهت نگهداری و پشتیبانی شبکه یک مجموعه انجام شود، جلوگیری برای از دست رفتن اطلاعات در شرایط مختلف است.
راه اندازی مجازی سازی
دومین کاری که امروزه در اکثر مجموعه ها برای راه اندازی سرور فیزیکی انجام می شود، راه اندازی سرویس مجازی سازی سرور است. به واسطه این سرویس می توان سرور های مختلف را به صورت مجزا از هم اما به گونه که از یک بستر سخت افزاری استفاده کنند را ایجاد کرد. بهترین و با کیفیت ترین سرویس مجازی سازی که امروزه بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد، Esxi است که در نوع خود از پایدار ترین ارائه دهنده های این سرویس است و سالیان سال است که شرکت VMWare در حال کار بر روی این سرویس خود می باشد و رفته رفته آن را بهینه تر می کند.
نصب سرور های مجازی
پس از نصب سرویس مجازی سازی سرور نوبت به نصب سرور های مجازی مورد نظر بر روی آن می رسد. در اکثر مجموعه از 4 سرور مجازی به طور عمومی می بایستی استفاده کرد تا وضعیت شبکه در بهینه ترین حالت خود و همچنین کم نقص ترین حالت خود باشد و بماند! در ادامه به صورت تک تک این سرور های مجازی را معرفی می کنیم و درباره آن ها به صورت کلی توضیح می دهیم:
نصب سرور مجازی DC
سرور DC مخفف Domain Controller است که به آن Active Directory نیز گفته می شود. سرویس اکتیو دایرکتوری مدیریت کامپیوتر ها و سرور های مجازی دیگر را به عهده دارد و زمانی که نیاز باشد یک قانون بر روی کامپیوتر های یک شرکت اعمال شود، از طریق سرور DC به کامپیوتر های دیگر اعمال می شود و لازم نیست تا این کار به صورت جداگانه بر روی تک تک کامپیوتر ها انجام شود.
نصب سرور مجازی اشتراک گذاری
تقریبا در تمامی شبکه های کامپیوتری از سرویس اشتراک گذاری فایل ها و پوشه ها استفاده می شود، اما در برخی مجموعه ها این سرویس بر روی سرور های مجازی دیگر مورد استفاده قرار می گیرد که همین موضوع به نوعی می تواند منجر به از بین رفتن خواسته یا ناخواسته اطلاعات شود. پس دلیل راه اندازی سرور مجازی اشتراک گذاری این است که این سرویس از سرویس های دیگر شبکه مجزا باشد تا به وجود آمدن مشکل منجر به از بین رفتن مهم ترین دارایی مجموعه ها که همان اطلاعات آن ها است نشود.
راه اندازی سرور مجازی کنسول آنتی ویروس
دیگر بر کسی اهمیت استفاده از آنتی ویروس ها پوشیده نیست که از مهم ترین این دلایل می توان به جلوگیری از آلودگی سیستم ها به باج افزار ها و در نهایت جلوگیری از حذف اطلاعات می توان اشاره کرد. حال بعد از اینکه آنتی ویروس ها بر روی تمامی سرور های مجازی و کامپیوتر ها نصب شدند نیاز به قانون گذاری و تنظیم آن ها وجود دارد. همچنین نیاز به مانیتورینگ سیستم ها از لحاظ امنیتی وجود دارد که تمامی این کارها به واسطه سرور آنتی ویروس و کنسول مرکزی آن انجام می شود. تمامی پیغام های مربوط به آنتی ویروس ها به کنسول مربوطه در سرور آنتی ویروس منتقل می شود و کارشناس پشتیبانی شبکه نسبت به چک کردن همیشگی آن از این کنسول اقدام می کند.
راه اندازی سرور نرم افزار مالی
تمامی شرکت ها بخش حسابداری و مالی دارند و در این تعداد در بسیاری از آن ها بیش از یک نفر حسابدار دارند که باید به طور همزمان بر روی اطلاعات مالی کار کند که در نتیجه نیاز به سرور مالی را نشان می دهد. در این حالت یکی از سرور های مجازی شرکت به منظور کارهای مالی مورد استفاده قرار میگیرد.
راه اندازی سرور مجازی بکاپ
حتما می دانید که وقتی در سیستم های کامپیوتری یک نرم افزار و سرویس به طور خوبی کار می کند ممکن است فردا روزی در روند کار آن اختلال های مختلفی به وجود بیاید و در بد ترین شرایط این اختلال ها می توانند منجر به حذف اطلاعات شوند. پس مجددا برای جلوگیری از حذف اطلاعات سرور ها از سرویس های بکاپ گیری اتوماتیک استفاده می کنند. به دلیل نیاز به مجزا بودن سرور ها و سرویس ها از یک سرور مجازی برای این کار استفاده می کنند که به آن سرور مجازی بکاپ گیری گفته می شود.
راه اندازی سرور های مجازی دیگر
سرور های گفته شده در بالا برای اکثر مجموعه ها و شرکت ها مورد استفاده قرار می گیرد اما در برخی از مجموعه ها از سرویس های دیگری برای انجام کارهای تخصصی تر و خاص استفاده می شوند. اگر بخواهیم مثالی بزنیم می توانیم به فایروال های نرم افزاری، اتوماسیون های اداری و CRM اشاره کنیم که هر مجموعه از آن ها استفاده نمی کنند. به طور کلی هر مجموعه برای رفع برخی نیاز های خود، به سرور های مجازی مختلف نیاز دارد.