به طور خیلی ساده اگر بخواهیم Raid 5 را تعریف کنیم باید بگوییم که در این روش اطلاعات برای ذخیره سازی و استفاده به حداقل ۳ عدد دیسک ذخیره سازی که می توان از انواع مختلفی همچون هارد دیسک یا SSD باشد نیاز است. اطلاعات به گونه ای در Raid 5 ذخیره سازی می شوند که در صورت خرابی یکی از دیسک ها در اثر عوامل مختلف اطلاعاتی از بین نمی رود و شما می توانید با تعویض دیسک آسیب دیده با یک دیسک جدید با حجم ذخیره سازی یکسان وضعیت را به حالت اولیه بازگردانید، این در حالتی است که شما لازم نیست کار اضافه ای انجام دهید تا شرایط به حالت اولیه خود برسد و پروسه به طور اتوماتیک انجام می شود.
در پشتیبانی شبکه Raid 5 بسیار رایج است و نسبت به حالت های دیگر Raid بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. دلیل این موضوع را در ادامه توضیح می دهیم.
مزایای Raid 5
مهم ترین مزیت Raid 5 همان گونه که در بالاتر گفته شد داشتن ویژگی Redundant در کنار ویژگی های دیگر است. Redundant در رید های دیگر نیز وجود دارد اما میزان و حجمی از دیسک که برای این ویژگی اشغال می شود متفاوت است و بیشتر از Raid 5 است. پس اگر شما می خواهید با کمترین هزینه قابلیت Redundant داشته باشید می توانید از Raid 5 استفاده کنید.
مزیت دیگر Raid 5 افزایش سرعت نوشتن و خواندن در کنار قابلیت Redundant است. در Raid 5 اطلاعات در هنگام ذخیره شدن به قسمت های مختلف تقسیم شده و بر روی تمامی دیسک های زیر مجموعه Raid 5 ذخیره می شوند. این افزایش سرعت با افزایش تعداد دیسک ها به همان نسبت افزایشی ندارد ولی باز بهتر از هیچی است!
معایب Raid 5
در Raid 5 زمانی که یکی از دیسک ها آسیب ببیند، با تعویض آن به صورت اتوماتیک اطلاعات از دیسک های دیگر بازیابی و داخل دیسک جدید جایگزین می شود. اما این بازیابی به دلیل اینکه از چندین دیسک دیگر انجام می شود و Raid Controller و سرعت آن در این پروسه تاثیر گذار است، زمان بر است و در زمان انجام این پروسه اگر دیسک دیگری آسیب ببیند اطلاعات شما از بین خواهد رفت.
ثبت ديدگاه