Raid  مخفف عبارت Redundant Array of Independent Disks است که چند دیسک سخت افزاری ذخیره اطلاعات را با یکدیگر به گونه های مختلفی ترکیب می کند و یک دیسک سخت افزاری با قابلیت های مختلف را برای ذخیره اطلاعات در اختیار قرار می دهد که در ادامه به این قابلیت ها شاره می کنیم.

به عبارتی دیگر میتوان Raid را به تکنولوژی مجازی سازی تشبیه کرد. در مجازی سازی شما منابع سخت افزاری را به جای اینکه تنها به یک سیستم عامل اختصاص دهید، آن ها را به چند سیستم عامل اختصاص می دهید که به طور همزمان کار می کنند و تاثیری بر روی یکدیگر نمی گذارند.

کاربرد و مزایای Raid

کاربرد ها و مزایای Raid به قدری زیاد است که امروزه در صورت ساپورت سخت افزاری که برای ذخیره اطلاعات استفاده می شود، از این تکنولوژی استفاده می کنند مگر اینکه سواد و تجربه کار با آن وجود نداشته باشد. در ادامه کاربرد های و مزایای Raid را با هم بررسی می کنیم تا متوجه ویژگی های فوق العاده آن شوید.

افزایش سرعت

نمی توان گفت مهم ترین اما می توان گفت یکی از مهم ترین مزایا و کاربرد های Raid این است که سرعت خواندن یا نوشتن یا هر دو را می تواند بر روی دستگاه های ذخیره سازی همچون هارد ها افزایش دهد که این افزایش سرعت به نوع Raid استفاده شده بستگی دارد. در برخی از انواع Raid ها، اطلاعات شما در هنگام ذخیره تقسیم شده و بر روی چند هارد به صورت موازی نوشته می شود که این موضوع خود باعث افزایش سرعت نوشتن و خواندن اطلاعات می شود.

کاهش از بین رفتن اطلاعات

هارد دیسک ها و ابزار های ذخیره سازی اطلاعات طول عمر محدودی دارند و ممکن است در اثر گذر زمان و یا حوادث دیگر آسیب ببیند. آسیب های ایجاد شده می توان منجر به حذف اطلاعات شما شود که برای رفع این موضوع در برخی از انواع Raid ها اطلاعات شما به گونه ای بر روی چند هارد تقسیم و ذخیره می شود که اگر یک یا چند تا از هارد ها از بین بروند، اطلاعات شما آسیب نبیند و همچنان بتوانید با سرعت پایین تر از اطلاعات ذخیره شده خود استفاده کنید.

افزایش ظرفیت

افزایش ظرفیت از مزایای دیگر Raid است که شاید نسبت به مزایای دیگر کمتر مورد توجه قرار بگیرد اما در برخی موارد که نیاز به یک فضای زیاد وجود دارد که یک هارد دیسک به تنهایی نمی تواند فضای مورد نیاز را تامین کند، توسط Raid ظرفیت چندین هارد دیسک با یکدیگر ترکیب و جمع می شود و یک ظرفیت بیشتری را در اختیار قرار می دهد.

چگونگی راه اندازی Raid

راه اندازی Raid کار حساسی است چرا که به طور مستقیم با اطلاعات شما سر و کار دارد و باید با نهایت دقت و توجه به وضعیت سرور های شما، راه اندازی و پیاده سازی شود. بهتر است برای این کار از شرکت های پشتیبانی شبکه کمک بگیرید و از آن ها درخواست پشتیبانی را نیز داشته باشید تا در گذر زمان وضعیت آن چک شود و در صورت بروز خطا، مشکل مربوطه قبل از اینکه باعث آسیب دیدگی به اطلاعات شما شود، برطرف شود.