کابل های شبکه امروزه کتگوری های زیادی دارند و دو تا از معروف ترین و رایج ترین آن ها کابل های Cat5 و Cat6 هستند. در ادامه این دو کابل را با یکدیگر مقایسه کرده ایم تا بتوانید انتخاب درستی برای کابل کشی شبکه داشته باشید.
فرق cat5 و cat6 در سرعت انتقال
حداکثر سرعت انتقال اطلاعات در کابل Cat5 برابر با 100 مگابیت بر ثانیه است. از این رو به این کابل، کابل 100 هم گفته می شود.
حداکثر سرعت انتقال اطلاعات در کابل Cat6 برابر با 1 گیگابیت بر ثانیه است. از همین رو به این کابل، کابل گیگ هم گفته می شود.
موضوع سرعت انتقال اطلاعات در ارائه خدمات پشتیبانی شبکه با کیفیت نقش مهمی را ایفا می کند و باعث می شود کاربران بخاطر کمبود سرعت و کندی های شبکه کمتر نیاز به مراجعه های مختلف به کارشناس شبکه را داشته باشند.
فرق کابل Cat5 و Cat6 در فرکانس
فرکانس کابل Cat5 برابر با 100 مگاهرتز است و فرکانس کابل Cat6 برابر با 250 مگاهرتز می باشد و همین موضوع باعث شده است تا سرعت کابل Cat6 نسبت به Cat5 بیشتر باشد.
فرق کابل Cat5 و Cat6 در ضخامت
همانطور که در بالا گفته شد کابل Cat6 نسبت به Cat5 فرکانس و سرعت بیشتری را ساپورت می کند، به همین دلیل رشته های مسی در کابل Cat6 نسبت به Cat5 ضخیم تر می باشد تا بتواند این موضوع را هندل کند.
طبیعاتا وقتی کابل ضخیم تر می شود خاصیت ارتجاعی و خمش کابل کاهش می یابد و در نتیجه می تواند کابل کشی این نوع از کابل شبکه را سخت تر کند.
کابل Cat5 یا Cat6، کدام بهتر است؟
امروزه دیگر برای یک شرکتی که قصد کابل کشی شبکه را دارد از کابل Cat5 استفاده نمی شود و حداقل از کابل Cat6 استفاده می شود. چرا که این نوع کابل در بازار رایج تر است.
از طرفی دیگر زمانی که قصد کابل کشی شبکه در یک ساختمان مورد نیاز است، پیش بینی آینده نیز در این موضوع دخیل است و باید به این موضوع توجه کرد که کابل کشی شبکه بستر یک شبکه را تشکیل می دهد و تعویض آن کار ساده ای نیست، در نهایت باید این کار را به گونه ای انجام داد تا در آینده با مشکلات مختلف اعم از کندی در شبکه مواجه نشوید.
دلیل استفاده از کابل Cat5 چیست؟
علی رغم سرعت بالاتر کابل Cat6 نسبت به Cat5 هنوز هم مجموعه هایی هستند که از کابل Cat5 استفاده می کنند ولی این موضوع چه دلیلی می تواند داشته باشد.
دلیل اول استفاده از کابل Cat5 کابل کشی قدیمی ساختمان مورد نظر است و کاربرانی که استفاده کننده این بستر هستند نیازی به استفاده از کابل Cat6 احساس نکرده اند. چرا که در بسیاری از مجموعه ها افراد با فایل های کم حجم سر و کار دارند و این نوع از فایل ها را بین یکدیگر انتقال می دهند.
دلیل دیگر استفاده از کابل Cat5 در قسمت هایی است که فواصل بسیار کوتاه است و دستگاهی که به شبکه وصل شده نیاز به سرعت بالا ندارد. به عنوان مثال ممکن است پرینتر هایی را ببینید که با کابل های کوتاه Cat5 به پریز شبکه متصل شده اند. از طرفی دیگر پچ کورد های بلااستفاده Cat5 در برخی مجموعه ها به وفور وجود دارد و برای این نوع از دیوایس ها می تواند مورد استفاده قرار بگیرد.
ثبت ديدگاه