اگر دنبال افزایش طول عمر اس اس دی هستید پس فهمیده اید که عمر SSD ها نسبت ها هارد دیسک ها کمتر است! برای اطلاعات بیشتر می توانید به مقاله تفاوت SSD و هارد دیسک مراجعه کنید.
عملا اس اس دی ها به مرور زمان شروع به کند شدن می کنند که ما در ادامه راه کار هایی را به شما می گوییم تا دیرتر این اتفاق برای اس اس دی شما بیفتد.
۱- فعال کردن TRIM
بر خلاف هارد دیسک ها که اطلاعات جدید بر روی اطلاعات قدیمی نوشته می شود، در SSD ها اینگونه نیست و اطلاعات جدید تنها بر روی بلوک های خالی نوشته می شود. به عبارتی دیگر در SSD ها اطلاعات جدید اینقدر جا به جا می شوند تا بلوک خالی پیدا شود و بتوانند بر روی آن ها نوشته شوند. اگر SSD شما قابلیت TRIM داشته باشد بلوک هایی که اطلاعات از آن ها پاک می شود به صورت دائمی پاک می شوند و اثری از اطلاعات پاک شده بر روی بلوک های مورد نظر نمی ماند. در نتیجه اطلاعات جدید بدون جا به جایی بر روی بلوک های خالی نوشته می شوند و دیگر لازم نیست اطلاعات چندین بار بر روی SSD جا به جا شود. این قابلیت باعث صرفه جویی در چرخه های نوشتن SSD و در نهایت افزایش طول عمر آن می شود.
ویندوز قائدتا این قابلیت رو شناسایی و فعال می کند، این در حالی است که بر روی سیستم عامل Mac OS این قابلیت بر روی اکثر SSD ها غیر فعال است. همیشه سعی کنید اگر قابلیت غیر فعال مانده است آن را فعال کنید. در سیستم عامل مک لازم است از کامند trimforce بعد از فعال سازی TRIM استفاده شود.
اگر سخت افزاری که SSD شما به آن متصل است، TRIM را به درستی پیاده سازی نمی کند و شما با مشکل مواجه می شوید، اپل نمی خواهد مسئولیت پذیر باشد. با این حال، TRIM مدت کوتاهی پس از ورود SSD ها به بازار اضافه شد و مگر اینکه مدل اولیه SSD داشته باشید، درایو شما باید از TRIM پشتیبانی کند.
اپل نمی خواهد در مقابل اینکه سخت افزار SSD شما قابلیت TRIM را درست پشتیبانی نمی کند پاسخو باشد. مگر اینکه دیوایس هایس از همان ابتدا SSD داشته باشند.
۲- SSD را حذف دائمی نکنید.
ساختار هارد دیسک ها بگونه بود که اگر اطلاعاتی را به صورت عادی حذف می کردید، عملا اطلاعات سر جای خود باقی می ماندند و شما تنها قادر به دیدن اطلاعات مورد نظر نبودید و برای حذف ان ها باید از قابلیت هایی نظیر حذف دائمی استفاده می کردید. در SSD ها اگر سیستم عامل شما از TRIM پشتیبانی کند نیازی به پاک کردن دائمی SSD ندارید.
روش کار TRIM بدین گونه است که اگر اطلاعاتی را به صورت دستی حذف کردید، اطلاعات به صورت واقعی حذف می شوند و سیستم عامل دستوری برای حذف دائمی آن ها به SSD می دهد. اگر از نرم افزار هایی برای حذف دائمی اس اس دی استفاده می کنید که این کار را با چرخه های چند باره نوشتن اطلاعات انجام می دهد، این کار طول عمر SSD شما را کاهش می دهد.
۳- آپدیت کردن Firmware اس اس دی
سازندگان SSD ها گاهی اوقات نسخه ی آپدیتی برای Firmware ارائه می دهد که می تواند بهبود کارایی را برای SSD ها به ارمغان بیاورد. آپدیت Firmware ممکن است راه کار هایی را در پس زمینه انجام دهد که منجر به افزایش عمر SSD و کاهش چرخه نوشتن اطلاعات بر روی آن ها شود. هر چند که هدف تولید کنندگان، تولید کالاهای مصرفی است اما گاهی برای افزایش سرعت عملکرد مجبور به انجام آپدیت و بهبود وضعیت استفاده از ان ها می شوند.
حتما قبل از ارتقا Firmware در SSD ها از اطلاعات خود نسخه پشتیبان تهیه کنید و احتمال حذف ناخواسته اطلاعات شما به صفر برسد.
۴- انتقال پوشه Cache به RAM
شما زمانی که حافظه Cache را به RAM انتقال می دهید، علاوه بر اینکه باعث کاهش چرخه های نوشتن روی SSD و افزایش عمر آن می شوید، سرعت سیستم خود را نیز بهبود می دهید. چرا که سرعت رم از SSD بیشتر است. البته باید به این نکته توجه کنید که حافظه رم کامپیوتر شما کم نباشد.
۵- SSD را پر نکنید.
SSD ها ممکن است در زمان فعالیت با مشکلات مختلف عملکردی مواجه شوند بخصوص بر روی سرعت و عملکرد نوشتن اطلاعات!
زمانی که فضای خالی در دسترس است، پیدا کردن بلوک خالی و نوشتن اطلاعات بر روی آن آسان است اما زمانی که ظرفیت SSD تکمیل شده است، اس اس دی به دنبال بلوک خالی می گردد تا بتواند اطلاعات مورد نظر را ذخیره کند در طی این جستجو مجبور است اطلاعات را به Cache منتقل کند تا پس از پیدا کردن بلوک خالی، اطلاعات را بر روی آن بلوک ها ذخیره کند. بهتر است ۱۰ تا ۱۵ درصد فضای یک SSD را همیشه خالی بگذارید تا تعادل خوبی بین سرعت و عملکرد را شاهد باشید.
SSD ها به طور پیش فرض ۷ درصد از فضای ذخیره سازی را در اختیار کاربر قرار نمی دهند که به آن over provisioning یا OP می گویند. این فضا به کنترلر، TRIM و مواردی این چنینی اختصاص داده می شود.
۶- SSD را Defrag نکنید
زمانی که اطلاعات میخواهد بر روی دیوایس ذخیره سازی، ذخیره شود، به قسمت های مختلف تقسیم می شود و این تقسیم بندی با توجه به فضاهای خالی در قسمت های مختلف دیوایس ذخیره سازی است. در هارد دیسک ها وقتی اطلاعات بر روی قسمت های مختلف ذخیره می شود، سرعت دسترسی به اطلاعات به دلیل حرکت مکانیکی هد هارد دیسک و خوانده شدن قسمت های مختلف اطلاعات از قسمت های مختلف دیسک، کاهش می یابد که با defrag کردن هارد دیسک قسمت های مختلف اطلاعات به جا به جایی های مختلف و چند باره در کنار یکدیگر قرار می گیرند. در اس اس دی ها نیازی به انجام Defrag برای کنار هم قرار گرفتن قسمت های مختلف اطلاعات نیست، دلیل این موضوع مکانیکی نبودن آنهاست و جا به جایی در قسمت های مختلف آن باعث کاهش سرعت نمی شود. در نتیجه نیازی به Defrag اس اس دی ها نیست.
از طرفی defrag کردن SSD ها به دلیل خواندن و نوشتن چند باره اطلاعات، باعث ایجاد چرخه های مخلتف نوشتن و در نهایت کاهش عمر آن ها می شود که برای SSD ها مضر است.
۷- عدم نگهداری فایل های حجیم
فایل های ایده آل برای نگهداری بر روی SSD فایل کوچک سیستم عامل ها و مدارک هستند که دسترسی چندین باره به ان ها مورد نیاز است. ذخیره کردن فایل های حجیم موزیک و ویدئو بر روی SSD باعث افزایش سرعت خواندن آن ها نمی شود و عملا تاثیر آن ها برای این نوع از فایل ها قابل مشاهده نیست. از طرفی دیگر حجم SSD ها نسبت به هارد دیسک ها کمتر است و با ذخیره فایل های حجیم به سرعت پر می شوند.
برای انجام موارد گفته شده می توانید از خدمات پشتیبانی شبکه استفاده کنید و درخواست انجام موارد بالا را برای تمامی سیستم های خود را از آن ها داشته باشید. لازم به ذکر است که آی تی پشتیبان انجام دهنده تمامی خدمات شبکه است. در صورت نیاز می توانید با ما تماس بگیرید تا هم ما بیشتر درباره شبکه کامپیوتری شما بدانیم و هم شما با خدماتی که می تواند به شبکه شما داده شود آشنا شوید.
ثبت ديدگاه